Sarmalute

de Andra_Constantinescu in Porc, 6 Ian 2015 | 4212 vizualizari

 

Cu sarmalele am niste experiente tare neplacute si la 4 ani am decis sa nu mai mananc niciodata. Deocamdata, asa a fost, insa pentru cei dragi, care mananca, trebuie pregatite. Au iesit 55 de sarmale, am socotit cate 3 de persoana, deci 18 portii aproximativ.

 

INGREDIENTE

  • doua verze murate (lasate la desarat cu o zi inainte);
  • un ciolan afumat;
  • 1500 g pulpa de porc proaspata;
  • 400 g gusa de porc afumata;
  • 3 cepe;
  • 100 g de orez;
  • 2 oua;
  • 6-7 linguri de bulion;
  • o lingurita de cimbru;
  • o lingurita de boia de ardei dulce;
  • sare si piper dupa gust;
  • 2 foi de dafin;
  • 1-2 cani de apa, in functie de marimea cratitei folosite.
Portii: 18
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute:

Se toaca pulpa si gusa de porc si ceapa (curatata si spalata). Peste ele se adauga: 100g orez (spalat), doua oua, doua linguri de bulion, o lingurita de cimbru, o lingurita de boia de ardei dulce, sare si piper, dupa gust. Se amesteca toate aceste ingrediente, apoi din compozitia obtinuta se ia cam cate o mana si se impacheteaza intr-o foaie de varza murata, taiata potrivit. Si tot asa pana se termina amestecul.

Varza care ramane se toaca si jumatate din ea se pune pe fundul unei cratite, peste care se pune putin piper, doua foi de dafin si doua linguri de bulion. Se pune ciolanul in mijlocul cratitei si se inconjoara cu sarmale. La final, acestea se invelesc cu cealalta parte de varza murata tocata si se adauga un pic de piper si 2-3 linguri de bulion, dupa preferinta. Deasupra se pun cateva foi de varza murata, cat sa acopere toata cratita, si se adauga 1-2 cani de apa, dupa necesitate.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se pune cratita la foc mic pana da in clocot, cat sa se imprastie bulionul printre sarmale, dupa care se baga la cuptor.

 

TIPS-URI

1

Nu se mai pune sare peste varza murata tocata deoarece are destula.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmalute in foi de varza acra