Muşchiuleţ de porc învelit în bacon cu cartofi dulci şi pere

de AlexJ in Porc, 14 Iul 2011 | 5743 vizualizari

 

Un singur cuvânt am de spus referitor la acest preparat culinar ...
Extraordinar...Dulce...Colosal...Excepțional...Fabulos...Fantastic...Fenomenal....Mortal...
Ok...poate sunt mai multe cuvinte...dar ideea este aceeaşi...

 

INGREDIENTE

  • *  1 cartof dulce mare , curățat şi tăiat pe lungime în felii groase
  • *  1 pară tare , tăiată în 6 pe lungime
  • *  1 zucchini mic, curățat de coajă şi miez şi tăiat pe lungime bastonaşe
  • *  4 linguri de ulei de măsline
  • * sare şi piper negru proaspăt râşniţat
  • *  1 mușchiuleț de porc de vreo 300 gr.
  • *  3-4 felii subțiri bacon crud sau prosciutto 
  • * 1 lingură miere 
  • * cimbru şi oregano  ( eu am folosit cimbru uscat şi oregano proaspăt- direct de pe pervazul meu cu ierburi aromate)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muşchiuleţ de porc învelit în bacon cu cartofi dulci şi pere:

Încălziți cuptorul la 200 grade . 

Se încinge ulei de masline într-o tigaie , apoi se pune mușchiulețul de porc asezonat cu sare , piper, cimbru şi se rumenește uşor pe ambele părți

Intre timp amestecați într-un bol cartoful dulce, para, zucchini-ul , 2 linguri ulei de măsline, cimbru,  ½ linguriță sare , un vârf de cuţit de piper şi câteva fire de oregano deasupra.  Așezați apoi legumele în tava tapetată cu hârtie de copt.

Mușchiulețul de porc rumenit se unge cu o lingură de miere şi se învelește  în bacon. Suprapuneți uşor feliile de bacon pentru a acoperi complet carnea. Împingeţi legumele spre marginile foii de copt şi așezați carnea de porc în centru.

Dați la cuptor până când carnea de porc este gătită şi cartofi dulci şi perele se frăgezesc, 25  până la 40 min. în funcție de preferințele dvs. referitoare la carnea de porc

Mie îmi place să fie foarte bine pătrunsă, de aceea am lăsat carnea in cuptor pentru mai bine de 30 minute. Verificați tot timpul legumele , să aveți grijă să nu se ardă sau să devină prea moi. Nu este nici o problemă dacă la scoateți din cuptor înaintea cărnii.

Timpul de coacere al legumelor este și în funcție de felul în care le- ați tăiat.  Dacă vă place carnea de porc mai " în sânge" atunci introduceți legumele la cuptor înaintea cărnii cu 5 minute . .

Lăsați mușchiulețul de porc să se odihnească cel puţin 5 minute înainte de feliere.  Se serveşte cu cartofi dulci, zucchini şi pere.  Să aveți poftă !!!!!! 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Muşchiuleţ de porc învelit în bacon cu cartofi dulci şi pere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piept de porc fiert in bere