Punem carnea intr-un lighean, spalam orezul, il scurgem bine de apa, il adaugam peste carne. Adaugam ouale, faina, condimentele, patrunjelul si amestecam bine.
Intr-o tigaie punem uleiul sa se incalzeasca, adaugam ceapa tocata o lasam sa se caleasca putin, adaugam morcovul dat prin razatoare, lasam sa se caleasca putin, adaugam bulionul si mai lasam un pic. Compozitia o punem peste carne, adaugam cimbru, sare dupa gust si amestecam bine.
Intr-o oala punem apa cu sare, o punem pe foc si cand fierbe adaugam varza careia i-am taiat capacul, o punem in apa si o lasam sa se opareasca putin.
Intr-o alta oala punem varza sau cotoarele de varza la fund, adaugam slanina sau carnea. Luam cate o frunza si punem cu lingura compozitia de carne si le impaturim bine. Nu punem oala plina cu sarmale pentru ca atunci cand fiebe orezul va da in foc
Cand terminam de impaturit sarmalele, intr-un castron mai mare adaugam o cana de bors acru, un pic de sare amestecam bine si punem peste sarmale. Daca mai este nevoie adaugam apa pana se acopera sarmalele, invelim sarmalele cu frunze deasupra, punem folie alimentara in loc de capac la oala, dam la cuptorul incalzit.
Pofta buna
1
bunica m-a invatat sa nu oparesc orezul pentru ca ies mai gustoase