Sarmale in foi de vita

de Alinutza80 in Mancaruri cu carne, 23 Mar 2012 | 3533 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 1/2 carne jum porc/jum vita
  • 250 g orez
  • 5 cepe potrivite
  • bulion
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 1 lingura bors magic
  • foi de vita
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale in foi de vita:

Frunzele de vita (de la saramura) se pun la desarat intr-un vas cu apa.

Orezul se spala si se pune intr-o craticioara cu apa si putina sare cat sa il acopere si se pune pe foc.Cand da primul clocot se opreste si se lasa la racit.

Ceapa se toaca si se caleste cu putin ulei, apoi adaugam bulionul, se mai lasa 5 min si apoi se opreste focul.Se adauga orezul, se amesteca bine si se lasa la racit.

Dupa ce s-a racit aceasta compozitie se pune peste carnea tocata si se adauga sare, piper, cimbru (dupa gust) si se amesteca bine.

Se formeaza sarmalele si se aseaza in cercuri intr-o cratita in care am pus cateva foi de vita, apoi le acoperim iar cu foi de vita. Se face un amestec din apa, bulion si 1 lingura de bors magic si se toarna peste sarmale.

Se baga la cuptor pentru aproximativ 2 ore.

Se servesc fierbinti cu iaurt sau smantana si mamaliguta.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Daca frunzele sunt de la saramura nu se adauga prea multa sare in compozitia de carne.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale in foi de vita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

Mucenici muntenești tradiționali – Rețetă simplă și delicioasă

pe 06.03 la 10:19

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

pe 05.03 la 17:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ardei umpluti