Sarmale in foi de varza acra cu afumatura

de Corinuta in Porc, 11 Ian 2015 | 5479 vizualizari

 

Foarte rar fac pentru ca nu am varza acra, dar acum ca am gasit la magazin, am zis ca profit de ocazie si ne acrim si noi putin:))) Adevarul este ca nu se compara la gust cu celelalte, varza asta face diferenta!

 

INGREDIENTE

  • 1 varza acra mare de aprox. 2 kg
  • 1 kg carne tocata de porc sau porc si vita amestec
  • 125 g orez
  • 2-3 cepe
  • 400 g sunca afumata
  • 2 frunze de dafin
  • 2-3 bete de cimbru uscat
  • 2 linguri unt sau untura de porc
  • 2-3 linguri pasta de tomate
  • sare si piper macinat
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale in foi de varza acra cu afumatura:

Se spala varza din mai multe ape, se desprind frunzele de pe cotor si se curata de nervuri. Cele mai micute se taie fasii si se pun intr-o oala mare in care vom fierbe sarmalele. Sunca afumata se taie felii si se aseaza in oala peste varza maruntita. Se lasa putina varza si cateva felii de sunca pentru pus deasupra pe sarmale.

Se apala bine orezul si se amesteca cu carnea tocata, ceapa taiata cubulete, sare, piper si 100 ml apa. Luam cate o lingura de umplutura si o punem pe o frunza de varza, trecem lateralele frunzei peste umplutura si apoi rulam de la un capat la altul. Procedam la fel cu toate pana se termina umplutura. Asezam sarmalele in oala in forma de melc in mai multe straturi, printre care asezam si foile de dafin si cimbrul.

Deasupra presaram putina varza maruntita si cateva felii de sunca afumata. Amestecam pasta de tomate cu cateva linguri de apa si o turnam peste sarmale. Punem untul sau untura si turnam apa ferbinte peste sarmale cat sa le acoperim. Se fierb minim 2 ore la foc mic, apoi se lasa sa stea acoperite la loc caldut inca cateva ore.

Se servesc cu multa smantana.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale in foi de varza acra cu afumatura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini cheesecake rapid - Desertul delicios cu brânză și fructe

ieri la 09:01

Piersicuțe dulci – fursecuri aromate

pe 18.02 la 12:48

Crispy de pui la cuptor – Rețetă sănătoasă, crocantă și delicioasă

pe 18.02 la 09:29

Omletă haioasă cu ochișori – Rețetă rapidă pe placul copiilor

de RODIMUR 8

pe 17.02 la 13:30

ULTIMELE COMENTARII

nbaulan

http://omeglechat.love/ is an anonymous social networking platform where users can engage in text and video chats with strangers worldwide. It offers a unique way to meet new people and share thoughts without the need for an account. To use Omegle, simply visit the website, choose between text or video chat options, and start conversing with random users. The effects of Omegle can be both positive and negative; it promotes global friendships but can also expose users to inappropriate content or cyberbullying. Overall, it’s a fun way to connect, but users should exercise caution and prioritize their safety while online.

Aperitiv tartine cu crema de branza si somon afumat

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmale ca acasa