Muschiulet de porc cu ceapa caramelizata

de Bucataras Medi in Porc, 26 Sep 2011 | 8938 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 muschiulet de porc
  • 1 pahar cu vin alb sec
  • 1 lingura ulei de masline
  • 2 linguri sos de soia
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingura cu miere
  • 2-3 foi de dafin
  • unt
  • marar verde
  • sare,piper
  • Pentru ceapa caramelizata
  • 7-8  fire de ceapa verde(se poate folosi si ceapa uscata)
  • ulei de masline
  • 1 lingurita cu zahar
  • 1 lingura cu otet balsamic
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muschiulet de porc cu ceapa caramelizata:

Spalam muschiuletul si apoi il taiem in felii groase de circa 2 cm, apoi condimentam dupa gust cu sare si piper fiecare bucata in parte.

Intr-un bol facem urmatorul amestec: vinul,uleiul de masline, sosul de soia,usturoiul zdrobit, mierea si foile de dafin. Amestecam bine, iar apoi turnam marinada peste bucatile de muschiulet pe care le-am pus intr-un vas. Acoperim cu folie de aluminiu vasul si il dam la frigider pentru circa 2 ore.

Pregatim ceapa caramelizata astfel: curatam, spalam si apoi taiem ceapa. Intr-o tigaie punem uleiul la incins si adaugam ceapa. Presaram cu sare si tinem la foc mic amestecam des . Dupa circa 10 minute adaugam zaharul si otetul balsamic. Lasam la foc mic in continuare avand grija sa amestecam din cand in cand, tinand pe foc inca 20-25 minute.

Intre timp  scoatem bucatiele de carne din marinada, le stergem cu un prosop absorbant si le prajim in unt pe ambele parti dupa care le scoatem si le adaugam in tigaia in care avem ceapa. Acoperim cu capac tigaia, amestecam prin rasucire (deci nu mai folosim lingura), tragem de pe foc si lasam sa se "odihneasca" timp de 10 minute, apoi putem servi .

Servim cald, asezonat cu marar verde si o garnitura de cartofi natur (sau orice alta garnitura). Neaparat nu trebuie sa lipseasca un pahar cu vin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Muschiulet de porc cu ceapa caramelizata" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Muschiulet de porc in crusta de condimente