Sarmale in foi de varza acra

de MotanLaOale in Porc, 12 Ian 2021 | 5513 vizualizari

 

"Retete festive de iarna"

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne tocata amestec
  • 3 verze murate mari
  • 4 cepe
  • 1 cana de orez
  • 500g scarita afumata
  • 400g costita afumata
  • 400g pasta de tomate
  • foi dafin
  • piper
  • sare
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale in foi de varza acra:

Varza se pune in apa rece cateva ore dupa care se desface si se pregatesc foile pt sarmale iar ce ramane se toaca fin. Se curata bine de cotoare.

Orezul se spala si se lasa in apa rece 1/2 ore

Ceapa se curata, se toaca marunt si se pune la calit pana se inmoaie.

Se adauga 2 linguri cu varf de pasta de tomate, sare, piper si se amesteca.

Se pune si orezul sa se umfle cateva minute.

Se pune la racit.

Afumatura scarita si costita se taie felii.

Intr-un castron mare se pune carnea tocata, ceapa calita cu orezul rece si se amesteca bine.

Se gusta, se potriveste de sare si piper si se lasa o jumatate de ora pt omogenizarea aromelor.

Cand amestecul este gata se trece la formarea sarmalelor ( de preferinta mici ).

Se pune pe fundul unei cratite un strat de varza tocata si se pun sarmalele in cercuri concentrice (doar 3 randuri) si in mujloc se pune scarita afumata.

Se pun felii de costita afumata si se mai pune un strat de sarmale si scarita afumata in mijloc.

Deasupra se pune un strat de varza tocata.

Se face un amestec din pasta de tomate, apa si se toarna in cratita pana acopera varza.

Se pune cratita pe foc 90 de min la foc min agitand-o din cand in cand sa nu se prinda.

Dupa aceasta se completeaza cu apa si se pune in cuptor la 180 de grade C cel putin 2 ore dupa care sunt gata.

Se consuma cu smantana si mamaliga si neaparat cu un pahar de vin bun.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale in foi de varza acra" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

Mucenici muntenești tradiționali – Rețetă simplă și delicioasă

pe 06.03 la 10:19

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

pe 05.03 la 17:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmale la tava