Sarmale de post cu ghebe

de Micutza Luana in Mancaruri de post, 12 Dec 2013 | 12361 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • o varza murata
  • 500 gr ghebe
  • 200 gr orez
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 150 ml bulion
  • 200 gr soia
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • ulei pentru calit
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale de post cu ghebe:

Se desprind frunzele de pe varza si daca este prea sarata se desareaza printr-un jet de apa.

Morcovul se curata si se da prin razatoarea mica.

Ceapa se taie marunt si se pune la calit cu morcovul.

Ghebele  se toaca marunt si se adauga peste legume

Se amesteca 2 3 minute si se trage de pe foc .

Orezul dat intr-un clocot. se adauga si el impreuna cu soia data si ea intr.un clocot.

Se agauga mirodeniile dupa gust si se umpe foaia de varza indesand capetele inauntru pentru a nu iesi compozitia .

Asezam intr-o oala de tuci sarmale rand pe rand, dupa care deasupra sucul de rosii si acoperim cu apa, si se fierb circa 1 ora la foc mic .

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale de post cu ghebe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - omleta spaniola simpla si gustoasa

de vasimur 4

pe 05.07 la 15:54

Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post

pe 05.07 la 10:25

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

pe 04.07 la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmale cu ciuperci (de post)