Sarmale

de MonaMimi in Mancaruri cu carne, 12 Feb 2012 | 6176 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de carne tocata
  • 3 cepe
  • 1 cana mica orez
  • boia
  • piper
  • condiment
  • putina slanina afumata
  • 2 capatani varza murata
  • marar
  • 4 linguri de bulion
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale:

Tocam ceapa si cateva feliute de slanina afumata marunt,1 ceapa o punem peste carnea tocata ,slanina o prajim putin,apoi punem ulei si restul de ceapa si lasam la calit.Cand s-au calit putin adaugam orezul,boia,piper si lasam 2 minute pe foc amestecand continuu.Luam amestecul si il punem peste carnea tocata,condimentam, amestecam bine si invelim carnea(aprox.1 lingura la o foaie de varza, daca varza nu-i prea mare)in foi de varza murata.Intr-o cratita punem varza murata tocata marunt,marar si 1-2 linguri de bulion.Asezam sarmalele  mai punem 2 linguri de bulion si adaugam apa clocotita, asezam peste sarmale foi de varza si punem la fiert.

Cand au fiert servim cu smantana.

pofta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

ieri la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

pe 29.11 la 10:51

Rulouri cu ciuperci și mozzarella - Gustarea rapidă care te va cuceri

pe 28.11 la 11:25

Biscuiți cu nutella și alune de pădure - Rețeta simplă și delicioasă

pe 27.11 la 06:40

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]