Sarlota cu caise

de ianculubita in Dulciuri, 1 Iul 2013 | 4548 vizualizari

 

Acesta e cel mai simplu desert, delicios, racoritor in zilele toride si bun chiar si pentru diabetici pentru ca nu contine zahar sau cel putin eu nu pun.
Sa va spun si ceva de forme: este un set compus din forma mare de sarlota si alte forme asemanatoare dar mici. Acelea mici sunt pentru crema care ramane pentru ca intotdeauna ramane crema, dar eu le folosesc tot ca sarlota, adica mini sarlote, veti vedea.

 

INGREDIENTE

  • 2 pachete piscoturi de sampanie
  • 2 pahare mici cu iaurt de caise
  • 5 caise
  • 1 cana cu zeama de compot sau suc de alte fructe
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarlota cu caise:

Intr-un castron rasturnam iaurtul si-l amestecam cu caise taiate marunt, oparite. In forma de sarlota punem piscoturi inmuiate in compot si pe fundul formei la fel, pe mijloc punem 2-3 linguri de iaurt, acoperim cu piscoturi, iar iaurt, ultimul strat fiind de piscoturi. Acoperim forma cu capacul din dotare si lasam la frigider pana a doua zi cand scoatem capacul, punem o farfurie deasupra, rasturnam, scoatem forma, ornam deasupra cu jumatati de caise oparile si turnam un topping de ciocolata

Cu formele mici am procedat la fel, doar ca piscoturile le-am taiat in jumatati pe lung, am ornat cu zmeura, fiind fructe mai mici si am pus un topping de fructe de padure.

Va spun ca a fost un viscol mare in bucatarie la mine si nu a mai ramas nimic!!!!!!!

TIPS-URI

1

pentru cine doreste sa incerce reteta si nu are forma,se poate folosi si forma mica de tort sau forma mare de savarina iar deasupra puneti o farfurie cat sa intre in forma

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarlota cu caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

ianculubita 1

02.07.2013, 08:35

Incercati fetelor,nu veti regreta si puteti pune orice fruct doriti

Mirela Suba 1

02.07.2013, 12:24

Sim0na 1

02.07.2013, 12:46

bun desertul!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Şarlotă de banane cu pere- desert de post