Salata de legume cu maioneza

de Andra_Constantinescu in Salate, 31 Dec 2014 | 4390 vizualizari

 

Eu prefer salata de boeuf cat mai simpla, iar sare nu mai pun deoarece isi lasa muraturile. Cartofii imi plac dati pe razatoare, nu taiati cubulete.
Salata pe care am facut-o am pus-o in caserole pentru a fi mai usor de transportat.

 

INGREDIENTE

  • un borcan 400g de gogosari murati (13 felii);
  • un borcan 800g de castraveti murati (18 bucati);
  • 2 morcovi;
  • 1 kg cartofi (9 bucati);
  • Maioneza:
  • 2 galbenusuri de la oua fierte;
  • 3 galbenusuri crude;
  • un praf de sare;
  • 250 ml ulei.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de legume cu maioneza:

Se spala cartofii si se pun la fiert intr-o cratita.

Se curata morcovii de coaja si se pun la fiert intr-un craticior.

Se fierb doua oua.

Se taie muraturile in bucatele foarte mici si se pun la scurs intr-o sita.

Dupa ce s-au fiert, se taie si morcovii la fel de mici, iar cartofii se curata de coaja si se dau pe razatoare.

Pentru maioneza, se pun cele doua galbenusuri de la ouale fierte si 3 galbenusuri crude intr-un castron, impreuna cu un praf de sare. Se mixeaza si se adauga treptat uleiul pana cand isi maresc considerabil volumul.

Intr-un vas mare se pun toate legumele si 2/3 din maioneza si se amesteca. Cealalta treime de maioneza se foloseste pentru a se pune pe deasupra salatei, dupa ce aceasta a fost asezata in vasul dorit.

 

 

 

TIPS-URI

1

Daca se taie maioneza, se ia cu o lingura uleiul din ea, care iese la suprafata, si apoi se amesteca, tinand mixerul fix intr-un loc pana cand aceasta isi revine si necesita ulei din nou.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de legume cu maioneza" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Salata de legume cu maioneza