Se călește orezul în o lingură ulei de măsline. Se adaugă 500 ml apă și se lasă să fiarbă până se absoarbe toată apa. Se condimentează cu sare. Se scoate din cratița în care a fiert într-un castron și se lasă să se răcească.
Curățăm legumele, se spală și se taie fideluță. Încingem 2 linguri ulei de măsline într-un wok și călim ceapa. După 2 minute adăugăm morcovul, apoi ardeiul gras, dovlecelul și bambusul. Se amestecă pentru 3 minute la foc mare. Adăugăm mierea, sosul de soia și oțetul balsamic. Condimentăm cu sare și piper proaspăt măcinat. Se vor lăsa să se răcească legumele.
Pe 4 farfurii întinse, aranjăm salata tăiată, apoi orezul și deasupra legumele. Poftă bună!
PS: Puteți să mai adăugați după gust sos de soia și sos Tabasco.