Salata de cartofi cu carne de vitel, oua si tarhon verde

de mihaelar63 in Salate, 11 Mai 2020 | 2699 vizualizari

 

 Inspirata de sosurile frantuzesti cu tarhon proaspat, am preparat aceasta gustoasa salata de cartofi. Doar acum este momentul tarhonului proaspat. Salata de cartofi cu carne de vitel, oua si tarhon verde se poate impacheta si transporta usor la iarba verde, picnic sau la gradina in cazul nostru.

 

INGREDIENTE

  • 5 cartofi
  • 300 gr carne vitel fiarta [ in supa]
  • 3 oua de casa
  • 1 ridiche mare lunga-rosie
  • 1 ceapa verde
  • 50 ml ulei masline
  • 1 lingura cu varf de tarhon verde tocat marunt .
  • 1 lingura de hrean in otet
  • 1 lingura mustar frantuzesc bobite
  • 1 lingura mustar
  • piper negru macinat
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de cartofi cu carne de vitel, oua si tarhon verde:

  1. Cartofii se fierb in coaja in apa cu sare.
  2. Dupa fierbere cartofii se curata de coaja.
  3. Taiati cartofii rondele.
  4. Se fierb si ouale siapoi se cojesc si se taie jumatati.
  5. Carnea de vitel se taie cubulete.
  6. Ridichile se curata de mustati, se spala si se taie rondele subtiri.
  7. Din ulei , tarhonul tocat, hrean,piper  si mustar se prepara un dressing .
  8. Omogenizati bine dressingul. Va avea consistenta unei maioneze.
  9. Asezati cartofii intr-un vas plat distribuiti ouale, carnea si ridichile din loc in loc.
  10. Presarati usor sare pe deasupra.
  11. Peste fiecare cartof feliat se toarna dressingul cu tarhon.
  12. Cartofii nu este necesar sa se raceasca.
  13. Cartofii calzi vor absorbi mai bine sosul cu tarhon verde.
  14. La sfarsit decorati salata cu  tarhon verde si cu rondele de ceapa verde.

TIPS-URI

1

Cartofii nu este necesar sa se raceasca.

2

Cartofii calzi vor absorbi mai bine sosul cu tarhon verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de cartofi cu carne de vitel, oua si tarhon verde" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Tabita _ 1

12.05.2020, 01:21

Panacris 1

15.05.2020, 15:12

dantes 1

16.05.2020, 11:05

Buna!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 11:23

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]