Dragostea e o salata
Desi decorul nu e tocmai potrivit cu anotimpul acesta, salata e delicioasa si m-am gandit sa va impartasesc reteta. Salata poate fi ornata cu floricele..in ton cu primavara care va veni in curand.
Fierbi pieptul de pui fara piele, in supa, il lasi sa se raceasca, il tai cubulete si il pui intr-un castron. Tai sunca si maslinele cubulete si le pui peste pieptul de pui. Tai ciupercile cubulete si le calesti in ulei timp de 5-10 minute. Le lasi sa se raceasca si le adaugi peste restul compozitiei. Tai castravetii pe lungime, ii cureti de seminte, ii tai cubulete, ii storci de zeama si ii pui peste celelalte ingrediente. Adaugi cascavalul dat pe razatoarea mare si amesteci.
Pentru maioneza, folosesti 2 galbenusuri (unul crud si unul fiert) pe care le amesteci si adaugi cate putin ulei peste ele. Pentru a fi sigura ca nu se taie maioneza, te sfatuiesc sa amesteci intr-un singur sens. La final, adaugi mustar si lamaie dupa gust.
Adaugi maioneza peste restul compozitiei, adaugi sare dupa gust si amesteci usor.
Asezi salata pe un platou. Pentru decor, dai pe razatoare albusurile si galbenusurile de la 2 oua fierte tari, precum si un ardei gras rosu. Asezi ingredientele astfel incat sa obtii o fata de Mos Craciun. Pentru ochi folosesti doua masline negre.