Pentru crutoane: uleiul se amesteca cu ierburile uscatate si usturoiul presat si sarea. Se taie painea cubulete,se toarna cu lingura din uleiul condimentat. Se amesteca cu 2 linguri cubulete de paine si se coc in cuptorul preincalzit, pana se rumenesc.Trebuie verificate , la fiecare 5-10 minute si intoarse. Mi-au iesit 2 tava mari de crutoane.
Pentru gratar pui: se taie pieptul de pui, se bate putin , folosind o punga.Se condimenteaza cu sare si curry.Se incinge o tigaie de teflon, la foc mic, apoi se adauga uleiul (eu am folosit de cocos,pentru gatit) si bucatile de pui. Se prajesc in continuare, la foc mic. La sfarsit, se taie pentru salata.
In acest timp se face maioneza: se amesteca 2 galbenusuri crude (eu doar asa o fac,fara galbenus fiert) cu sare, mustar si sare de lamaie. Adaugati putin ulei (la inceput cate o picatura ) si amestecati intr-un singur sens ,pana la final (altfel se taie).Se foloseste tot uleiul, turnand putin cate putin si amestecand mereu .
Se spala salata verde, se scurge si se taie fasii. Se pune intr-un bol , apoi asezati crutoanele,bucatile de pui si maioneza din loc in loc .