Rulada din albusuri cu dulceata de cirese si crema de vanilie

de luminita20_2006 in Prajituri, 20 Sep 2011 | 4884 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 albusuri
  • -5 linguri zahar
  • -5 linguri faina
  • -2 linguri pesmet
  • -coaja rasa de la o lamaie
  • -gem/dulceata
  • -zahar pudra
  • Crema:
  • -100 ml lapte
  • -1 galbenus
  • -4 linguri zahar
  • -1 lingura rasa amidon
  • -150 ml frisca
  • -esenta vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada din albusuri cu dulceata de cirese si crema de vanilie:

Albusurile se bat spuma apoi se adauga zaharul in ploaie, dupa care faina si persmetul iar la final coaja de lamaie. Se toarna totul intr-o tava 25/30 cm si se coave timp de 15 -20min. Se scoate apoi pe un prosop foarte putin umed si se ruleaza.

Crema: se mixeaza galbenusul cu zaharul pana se albeste, se aduga amidonul apoi cate putin lapte fierbinte se amesteca bine si se pune pe foc amestecand in continuu pana se ingroase crema. Se lasa la racit si se adauga esenta. Frisca se mixeaza pana cand se intareste apoi se pune peste crema racita. Dupa ce s-a racit se pune crema si gem/dulceata in cazul meu de visine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada din albusuri cu dulceata de cirese si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulada caramel