Un aperitiv rapid si foarte gustos...un blat spongios( aduce putin cu blatul de ecler) si o crema de branza delicioasa...poftiti la degustat :) merge bine cu rosii, masline, ceapa verde...sau de ce nu usturoi verde ca tot s-a dat startul la delicatese de sezon :)
Crema de branza:
Se mixeaza( sau cu telul), morcovii tocati la blender in prealabil cu ouale, iaurtul, uleiul, laptele, faina, praful de copt si sarea.
Se tapeteaza tava de cuptor cu foaie de copt si se pune compozitia, se intinde cu o spatula uniform.
Se coace pentru 15 minute la 180 de grade.
Intre timp se uda un prosopel de bucatarie cu apa rece si se intinde pe o suprafata.
Se ridica blatul de rulada cu tot cu hartia de copt din tava si se aseaza pe prosopul ud. Se asteapta un minut dupa care se ruleaza usor cu tot cu prospel in spatele hartiei de copt.
Se desface cu grija blatul inapoi.
Prosopul se uda pentru a doua oara cu apa si se stoarce bine. Se aseaza din nou sub foaia de copt.
Se pune compozitia de branza care intre timp a stat la rece in frigider.
Vom intinde uniform si vom rula din nou blatul impreuna cu crema de branza.
Cu atentie vom pune sub rulada o folie de prospetime si vom strange rulada in ea.
Pentru a treia oara udam prosopelul il stoarcem bine si asezam rulada cu tot cu folie deasupra si o dam la rece( ea e deja racita). O lasam minim o ora inainte sa o taiem.
1
morcovii se pot inlocui cu sfecla, ardei grasi colorati, sau alte legume care ne fac cu ochiul
2
dupa dorinta( pentru decor) se poate adauga peste crema de branza, ardei rosu sau orange tocat in bucati mici, iar pentru alt gust eventual somon afumat
3
in crema de branza se pot adauga codite de ceapa verde