Rulada cu mac

de dicarmencitta1957 in Prajituri, 4 Mar 2010 | 7577 vizualizari

 

by dicarmencitta1957

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 600 gr faina alba.
  • 200 gr rama maestro.
  • 2 oua.
  • coaja rasa de la o lamaie.
  • zeama stoarsa de la o lamaie.
  • 1 lingura esenta de rom.
  • 1 cubulet de drojdie proaspata(25 gr).
  • 150 ml lapte.
  • 6 linguri zahar.
  • pentru umplutura
  • 4 sau 5 linguri cu zahar
  • 250 gr mac.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu mac:

Se framanta un aluat din aceste ingrediente.Aluatul trebuie sa fie potrivit,deci vom pune mai intai,ouale,zaharul,rama maestro,coaja rasa de lamaie,zeama de la o lamaie,apoi vom adauga faina,peste care venim cu 150 ml lapte caldut, in care dizolvam drojdia,cu putin zahar si un praf de sare.Amestecam,pana se va face o coca elastica,dar nu prea tare. Mare atentie, ca acest aluat prinde multa faina.Aceasta coca,o vom lasa circa 20-30 minute sa se odihneasca.Intre timp vom pregati macul 250 gr,amestecat cu 5-6 linguri de zahar(cine doreste ca macul sa fie mai dulce,pune mai mult zahar).

Dupa cel putin 30 de minute vom imparti coca in 2 parti si vom face 2 suluri.Pe prima foaie vom pune jumatate din macul cu zahar,vom face prima rulada o vom pune in tava la cuptor pentru cel putin 45 de minute.La inceput vom lasa focul incet,iar dupa30 de minute vom mari un pic flacara la cuptor.Pentru ca sa nu se incruzeasca le lasam sa se raceasca in cuptor.Acest strudel se poate servi cu suc din fructe.Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu mac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

ieri la 08:34

Maritozzi – Chifle italiene umplute cu frisca

pe 08.04 la 17:05

Covrigi de post - Crocanti la exterior si cu miez pufos

de laura_n 7

pe 08.04 la 16:14

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura turnata cu branza de vaci si cirese