Rulada cu ciocolata

de diana_k in Prajituri, 12 Noi 2011 | 7939 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 5 oua,
  • 5 linguri zahar,
  • 5 linguri faina,
  • un plic praf de copt
  • crema:
  • 200g ciocolata,
  • 200ml frisca,
  • 50g unt,
  • 5 g gelatina
  • glazura:
  • 100g ciocolata,
  • 3 linguri lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu ciocolata:

Se separa albusurile de galbenusuri. albusurile se bat spuma, se adauga zaharul si se bate in continuare pana se topeste.

Se adauga galbenusurile, faina cernuta cu praful de copt.

Se toarna compozitia intr-o tava mare, 40-30cm, tapetata cu hartie de copt si se bnaga la cuptor.

Se scoate blatul se desprinde imediat de pe hartie si cu ajutorul acesteia se ruleaza strans si se lasa la racit.

Crema:gelatina se pune la inmuiat in putina apa, apoi se topeste pe foc fara sa fiarba frisca se pune la incalzit, cand ajunge in punctul de a fierbe se opreste focul si se adauga ciocolata taiata bucatele mici si untul.

Se amesteca bine si se pune si gelatina inca calda se lasa crema la racit si apoi se mixeaza bine se desface cu atentie rulada, se unge cu crema, se ruleaza la loc si se lasa la rece 2 ore.

Pt glazura se topeste ciocolata cu laptele si se unge rulada, se da la rece

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu crema de mascarpone, ciocolata si banane