Risotto de post cu hribi si mazare

de Sylvia in Mancaruri de post, 20 Noi 2010 | 7362 vizualizari

 

Am ochit reteta pe blogul lui Adi Hadean zilele trecute. Sincer daca nu o vedeam acolo nu m-as fi gandit sa fac ristotto fara parmezan, vin, unt….

 

INGREDIENTE

 Avem nevoie de

  • orez pentru risotto,
  • o ceapa mica echalote,
  • 1- 2 catei de usturoi,
  • ciuperci champinioane ( eu ma avut congelate feliate la indemana) ,
  • hribi rehidratati,
  • o mana de mazare verde,
  • sare,
  • piper,
  • ulei de masline
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Risotto de post cu hribi si mazare:

  Nu v-am dat cantitatile exacte pentru ca eu am facut intr-o cantitate foarte mica voi puteti sa fiti mai generosi cu ele. Preparare: intr-o tigaie mai adanca, eu am folosit-o pe cea de la tefal, punem uleiul la incins si adaugam ceapa si usturoiul tocate fin. Separat am lasat intr-un vas pe foc apa in care am fost fiert hribii pentru rehidratare ca sa imi foloseasca pe post de apa pentru fiert risotto. Dupa ce a devenit ceapa sticloasa am adaugat orezul si l-am lasat pana a devenit translucid si am stins apoi cu un polonic de apa clocotita de la hribi ( in loc de vin ).

  Procedura am respectat-o intocmai ca la risotto, am adaugat ciupercile, condimentele  si apa in cantitate mica, mereu fierbinte . Am amestecat  tot timpul si am ales tigaia mai mare ca sa am un strat de 2-3 cm de orez, in felul acesta orezul se face la aceasi temperatura.

 Cu 5 minute inainte de  final am adaugat si mazarea verde. Rezultatul a fost uimitor, un risotto frumos colorat de la hribi si cremos chiar si fara parmezan la final , timpul de preparare a fost putin mai mare nu 18 minute cum trebuia in mod normal ci vreo 21 de minute ca sa obtin bobul bine fiert dar totusi crocant. Pentru un risotto fara unt, parmesan si vin a oferit foarte multe, hribii si-au facut si de data asta datoria. Adi multumesc pentru reteta ! Adi pusese o frunza de busuioc ( nu aveam la indemana ) asa ca eu am pus cateva crengute de cimbru verde si cateva aschii de morcov care au mers foarte bine si au dat un plus de gust

Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto de post cu hribi si mazare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Risotto cu legume