Risotto cu ciuperci si bacon, la multicooker

de Merisor in Aperitive / Garnituri, 13 Mar 2014 | 6134 vizualizari

 

Util acest multicooker mai ales pentru preparate cu orez sau paste!

 

INGREDIENTE

  • 300 gr orez Risotto
  • 1 morcov
  • 2 cepe
  • 2 ardei rosii(congelati)
  • 150 gr ciuperci din conserva
  • 200 gr bucati de bacon afumat
  • 120 ml ulei de masline
  • 600 ml apa
  • 1 lingurita sare
  • 2 foi de dafin
  • 1 varf lingurita piper alb macinat
  • 1 varf lingurita cimbru
  • 1 varf lingurita boia de ardei dulce
  • 1/2 legatura patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Risotto cu ciuperci si bacon, la multicooker:

Pregatim toate ingredientele, adica spalam orezul, curatam, spalam si tocam legumele marunt, scurgem ciupercile de lichid si le tocam mai micute.

Punem uleiul in vasul multicookerului si setam programul fry pentru 15 minute.

Cand incepe sa se incinda uleiul adaugam legumele, ciupercile, foile de dafin si putina sare si le lasam 5-10 minute, amestecand din cand in cand cu spatula din dotare, apoi adaugam baconul si la final orezul. 

Amestecam ingredientele in vas timp de cateva minute, apoi vom elimina foile de dafin si vom asezona cu celelalte condimente.

Adaugam apa calda, inchidem capacul si setam programul Risotto pentru 40 de minute.

Cand se finalizeaza programul, adaugam patrunjelul tocat.

Noi am servit alaturi de snitele din piept de pui si muraturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto cu ciuperci si bacon, la multicooker" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Orez cu ou,porumb si ciuperci