Reteta de preparare a papanasilor din carne de vita

de anisoara in Vita, 1 Feb 2010 | 9666 vizualizari

 

Reteta de preparare a papanasilor
Aceasta reTeta eu o propun pentru masa festiva. Este o mincare foarte usor si repede de preparat. Se poate inlocui carnea de vitel cu acea de porc sau piept de gaina, dar cea mai reusita combinatie a gustului este totusi din carnea de vitel.

 

INGREDIENTE

  • Reteta de preparare a papanasilor
  • 200 gr de carne de vitel
  • 1 morcov mare
  • 3 catei de usturoi
  • 2 linguri de faina
  • un ou
  • ulei
  • sare
  • piper negru 
  • 0.5 ceapa mijlocie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de preparare a papanasilor din carne de vita:

Reteta de preparare a papanasilor

Pentru acesta reteta e necesar sa cumparati o bucata de carne de muschi. Daca e posibil, se cumpara carnea feliata.  

Se curata usturoiul de coaja se piseaza bine , se adauga putina sare ,si 1 lingura de apa, se amesteca bine. Usturoiul se va folosi pentru carnea de vitel.

Pe un fund de lemn se bate cu ciocanul carnea de vitel, se pipereaza si se unge pe toata suprafata cu usturoiul pisat. Se inveleste cu o pelicula pentru bucatarie si se lasa putin la marinat.

 In acest timp se prajeste pe tigaie ceapa taiata marunt, se adauga morcovul dat prin razatoare si se prajesc impreuna la un foc mijlociu. . Se racesc putin.

Se scoate pelicula si se adauga dealungul  batutei morcovul ( vezi foto ) . Prima parte de carne  cu morcovul pus pe ea se  ruleaza si se taie rulada in parti egale cca 5 cm lungimea. Se procedeaza cu cealalta parte de carne la fel., adica ca sa intelegeti  bucata aceasta, care o vedeti in fotografie, are lungimea de 40 cm pe 14 cm . Ea a fost taiata in jumatate dealungul ei .S-a rulad  o jumatate, apoi cealalta sau taiat papanasii si in final s-au obtinut 12 papanasi.

Intr-o farfurie se toarna faina si se  rostogoleste fiecare papanas, se lasa apoi10 minute sa se imbibe faina bine in ei.

Se mai rostogolesc inca odata prin faina, apoi prin oul batut cu furculita intr-o farfurie, si se prajesc in tigaia incalzita la un foc mare si apoi dat la mijlociu. In momentul cind se  pun  la prajit  dupa 20 de secunde se intorc papanasii pe cealalta parte  si tot asa, pina se prinde o pojghita de ou in jurul lor.  Se mai prajesc inca 10 minute, din cind in cind intorcindu-i cu furculita.  

Se servesc la masa festiva combinatie pe platou cu pirjoale festive, batute si infrumusetate cu verdeata.

In cazul in care carnea este mai batrina , dupa ce o bateti bine pe ambele parti cu ciocanul de lemn o sarati putin, piperati si o puneti in straturi pe o farfurie turnind lapte crud intre bucatile de carne. Laptele inmoiaie carnea, o face mai fina .

Carnea batuta cu laptele se lasa la rece cel putin 2 ore. Carnea se va imbiba cu lapte, restul de lapte il stergeti cu un servetel de hirtie.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor din carne de vita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

anisoara 1

02.02.2010, 17:48

martagabriela iti multumesc mult pentru sfat, dar cred ce e mult mai sanatos si folositor sa maninci aceste fructe in stare proaspata ,contin multe vitamine si sunt foarte gustoase. In al doilea rind - costa o groaza de bani si nu fiecare gospodina isi permite sa le cumpere.

Oana 1

02.02.2010, 23:46

Si mama fragezeste carnea de vitel in lapte, iese foarte buna! Rulourile astea arata extraordinar de bine! Le trec la favorite

anisoara 1

04.02.2010, 00:23

Sunt deacord Oana. E o metoda veche din batrini, si carnea mereu se face frageda.

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Ragout de vita