Iarna apreciem mancarurile satioase si daca va plac raciturile cu picioare de porc va recomand o alta reteta, de data asta fierte cu coriandru verde si usturoi. Un deliciu!!
Pentru Reteta de picioare de porc cu coriandru sunt necesare doar cateva ingrediente: picioare porc, coriandru, usturoi, condimente.
Iata cum se prepara Reteta de picioare de porc cu coriandru
Picioarele de porc se curata bine si se taie in bucati (mie mi le-a portionat macelarul) si se pun in saresa stea cateva ore.
Le punem la fiert. Eu am folosit oala cu presiune (cucta) si le-am fiert cam 45 minute, pana carnea se desprinde de pe oase. Fierbem in apa cu o ceapa, dafin si 2 cuisoare.
Cand e bine fiarta, carnea se strecoara si se taie bucatele mai mici. Apa se pune deoparte.
Intre timp intr-un mojar se zdrobeste bine usturoiul cu o parte din coriandrul verde si ulei de masline pana devine o pasta.
Intr-o cratita punem pasta din usturoi si coriandru sa se caleasca usor la foc mic si adaugam boia si faina; amestecam si prajim putin, apoi stingem cu supa din apa in care a fiert carnea.
Adaugam si carnea in cratita si lasam sa fiarba usor, adaugam piper si gustam sa vedem daca mai e nevoie de sare. Daca carnea e sarata, de obicei nu e nevoie.
La final adaugam coriandru proaspat cu generozitate si putin otet.
Servim cu paine prajita frecata cu usturoi, asezata in farfurie si punem carnea cu sos deasupra. EU am fiert si cartofi si am servit alaturi.
Vezi si reteta de Piftie de porc.