Reteta de perisoare cu sos de rosii, delicioase si usor de preparat

de deyutzky in Porc, 3 Iun 2017 | 21475 vizualizari

 

Descopera cum sa prepari perisoare cu sos de rosii delicioase si usor de facut! O reteta savuroasa, perfecta pentru pranz sau cina, care va incanta intreaga familie.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Reteta de perisoare cu sos de rosii, delicioase si usor de preparat
  • Pentru aprox. 30 perisoare:
  • cca. 500 g carne tocata porc
  • 1 pumn de orez
  • 2 oua
  • 2 linguri de faina
  • sare
  • piper
  • Pentru sos:
  • 1 conserva de rosii in suc propriu
  • 2-3 linguri suc de rosii cu ardei iuti (optional)
  • 1 ceapa
  • cateva linguri de ulei
  • 3 catei de usturoi
  • 1 ceasca de apa in care au fiert perisoarele
  • sare
  • piper
  • patrunjel proaspat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de perisoare cu sos de rosii, delicioase si usor de preparat:

Cum se prepara Reteta de perisoare cu sos de rosii, delicioase si usor de preparat

Umplem o oala cu apa, adaugam putina sare si o punem pe foc, la fiert. 

Intre timp, pregatim perisoarele: intr-un bol amestecam carnea tocata cu orezul, ouale, faina, sare si piper dupa gust, apoi, cu mainile umede, formam perisoarele.

Cand apa incepe sa fiarba, tragem oala de pe foc si adaugam perisoarele cu grija. Dam oala inapoi pe foc (aveti grija ca flacara sa fie foarte mica) si lasam la fiert. Perisoarele sunt fierte, atunci cand incep sa se ridice la suprafata. 

Cat timp fierb perisoarele, pregatim sosul. 

Intr-o tigaie, incingem uleiul si calim ceapa, 2 catei de usturoi (tocate marunt) si 2-3 linguri de apa.

Adaugam sucul de rosii din conserva, rosiile din conserva pe care le taiem cuburi, sucul de rosii cu ardei iuti (daca aveti) si ceasca de apa in care fierb perisoarele. 

Amestecam, apoi adaugam perisoarele fierte. Perisoarele le scoatem din oala cu ajutorul unei palete. 

Le lasam sa fiarba (la foc mic) impreuna cu sosul, timp de cateva minute.

Adaugam acum si catelul de usturoi ramas (pisat bine), potrivim gustul cu sare si piper si mai lasam pe foc 2-3 minute.

La final, inchidem focul, adaugam patrunjelul tocat si acoperim cu un capac. 

Incearca si reteta de Perisoare de pui in sos alb de branzeturi sau varianta de Ciorba de perisoare.

Iti recomandam si reteta de Chiftelute marinate, foarte gustoase.

Va doresc Pofta Buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de perisoare cu sos de rosii, delicioase si usor de preparat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

Barista Max + Espresso Machine

- 500 lei
2999.99 lei
2499.99 lei

COMENTARII (17)

miki_a 1

05.06.2017, 11:47

Yammi! Ce bune sunt cu mămăliguță !

Rahela Velicu 1

13.06.2017, 15:48

Chiar bune!

Aurelia 07_07 1

18.12.2019, 22:20

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de cartofi cu somon afumat - Simplă și gustoasă

ieri la 09:30

Batoane simple cu mac - Gustul reinventat al copilăriei

pe 29.01 la 10:52

Salată de paste cu ton - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 28.01 la 08:55

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute cu sos de rosii si busuioc