Reteta de Negresa cu ciocolata neagra Kandia pentru prajituri, 50% cacao

de Bucataras in Dulciuri, 27 Noi 2019 | 4154 vizualizari

 

 Cum prepari in casa o. reteta delicioasa de Negresa cu ciocolata. Am folosit ciocolata neagra Kandia datorita concentratiei de 50% cacao si a gustului intens de ciocolata

 

INGREDIENTE

150 g unt moale

150 g zahar brun
3 oua
50 g cacao
130g nuca macinata
1 lingurita esenta de rom
150 g faina
1 lingurita praf de copt
Glazura:
80 g ciocolata neagra
100 ml smantana lichida pentru frisca
fulgi de cocos
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de Negresa cu ciocolata neagra Kandia pentru prajituri, 50% cacao:

Mod de preparare Negresa cu ciocolata neagra Kandia pentru prajituri, 50% cacao
Prajitura pufoasa careia nu poti sa-i rezisti, negresa cu glazura de ciocolata si fulgi de cocos, se prepara simplu si acasa. Mixam untul moale cu zaharul brun pana devine cremos, apoi adaugam pe rand cate un ou. Amestecam faina cu cacao si praful de copt si le punem in compozitie.
La final adaugam esenta de rom si nuca taiata.
Punem compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si coacem negresa la 180 de grade pentru 30-40 de minute. O lasam la racit si pregatim glazura.
Taiem ciocolata marunt si punem peste ea frisca fierbine, amestecand pana obtinem o glazura fina.
Dupa ce negresa s-a racit, o taiem in cuburi, o glazuram si presaram deasupra fulgi de cocos.
De ce sa folosim ciocolata neagra Kandia pentru prajituri? Pentru ca are  o masa de cacao de o calitate superioara, de origine Ghana. Boabele de cacao de origine Ghana sunt recunoscute atat pentru profilul de aroma special, intens de ciocolata, dar si pentru calitatea lor ( continut mare de grasime, adica unt de cacao).
Aroma este una clara, curata, de ciocolata, urmata de note de cafea si nuci, ce balanseaza notele usoare de lemn, si de note delicate de fructe. Aciditatea este relativ neutra , gradul de amar este relativ mediu. Toate aceste caracteristici contureaza un profil de gust balansat, rotund, cu gust specific de ciocolata.
Spre deosebire de profilul de gust Ghana, alte origini au un profil de gust diferit: Brazilia are un gust de cacao slab, dar poate fi acid, amar si astringent, iar Ecuador are un profil mai balansat fata de Brazilia, dar nu are gustul specific de ciocolata al boabelor de origine Ghana.
Spor la pregatit reteta de Negresa cu ciocolata neagra Kandia pentru prajituri, 50% cacao
Citeste si:
Cum prepari acasa reteta de Mousse de ciocolata neagra Kandia: https://www.bucataras.ro/retete/mousse-de-ciocolata-neagra-kandia-la-pahar-91555.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de Negresa cu ciocolata neagra Kandia pentru prajituri, 50% cacao" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Brownie la microunde