Rata [ ratza] a la Jamie

de mihaelar63 in Rata, 16 Iun 2011 | 15700 vizualizari

 

Pentru ca ador cum gateste Jamie Oliver de cum am vazut reteta am si pus in practica . Doar ratza deja o aveam . Nu mi-e rusine sa va spun ca te poti linge pe degete ce buna a fost !!!

 

INGREDIENTE

  • 1  Rata
  •  1 carnat afumat de casa
  • 2 morcovi
  • 2 cepe rosii
  • telina
  • 3 foi de dafin
  • ulei masline
  • otet balsamic
  • sare
  • piper
  • rozmarin 
  • unt
  • 2 linguri miere de albine
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rata [ ratza] a la Jamie:

 Rata   curatata si spalata, unsa cu unt , miere si sare  se pune intr-o tava ceramica .Se alatura si carnatul .

Legumele se curata, se spala si se feliaza , se amesteca cu sare, piper , rozmarin , ulei , piper .

Umpleti rata cu amestecul de legume . o stropiti cu ulei si otet balsamic .

Dati tava acoperita cu folie timp de o ora la cuptor , foc mediu .

 Scoateti folia si mai lasati 15-20 minute sa se rumeneasca .

Serviti calda  cu garnitura dorita.

Eu zic ca merge si un pahar de vin rozee la ea !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Rata [ ratza] a la Jamie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

marcela1979 1

17.06.2011, 19:25

mamaieelena 1

19.06.2011, 07:23

delicios pregatita asa arata f bine

SENO 1

31.08.2011, 08:33

si eu sunt mare fan Jamie Oliver,am preparat si eu cateva retete de ale lui...dar rata asta m-a lasat fara cuvinte

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâinici fără frământare - Super simple și gustoase

ieri la 11:02

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

pe 04.11 la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]