Piept de rata cu varza exotica,

de nico15 in Rata, 23 Oct 2011 | 7412 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata piept de rata
  • 130 g de bacon
  • ½ varza rosie
  • 1-2 portocale
  • 60 g de unt
  • 3 lingurite de zahar
  • 30 ml de cognac
  • 2 mere
  • scortisoara
  • 100 ml vin rosu
  • sare, piper
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de rata cu varza exotica,:

Pt marinada: ulei, vin rosu, menta, zeama de portocala, boabe de piper si ienibahar sparte,sare si o lingurita de miere, sare

Se pune pieptul de rata in marinada formata din ingredientele de mai sus si se lasa aproximativ 30 de minute. In acest timp ne apucam de taierea verzei cat mai subtire. Taiem baconul julien si in tragem la tigaie pana se rumeneste frumos dupa care adaugam varza care va prelua din savoarea baconului, lasam sa se inmoaie varza si adaugam vinul rosu, zaharul, scortisoara, adaugam sare si piper si lasam sa scada.

Luam o tigaie non-aderenta iar in ea vom pune pieptul de rata, caruia in prealabil ii vom face un grilaj pe partea cu grasimea, aceasta va trebui sa fie partea care se va aseza in tigaie prima(deci cu grasimea in jos) nu se adauga nici un pic de ulei sau grasime deoarece aceasta isi va lasa suficienta grasime. Lasam 7 minute dupa care intoarcem si pe cealalta parte, dupa ce i-am dat o fata, pieptul de rata va fi dat la cuptor pentru aproximativ 20 de minute, va trebui incercat, carnea va trebui sa ramana un pic roze, iar temperatura ideala cand pieptul va fi facut va trebui sa fie in jur de 70 de grade. Dupa care scoatem pieptul il invelim in folie si asteptam sa montam preparatul.

 Curatam cele doua mere de coaja si seminte si va trebui sa le facem un piure(blender) sau putem sa le taiem julien, acest piure rezultat il vom adauga peste varza noastra.Incercam varza sa vedem daca mai trebuie ceva de adaugat sau daca este suficient de dulce daca nu este suficient de facuta mai adaugam un pic de vin si continuam gatirea.

 Trecem la pregatirea sosului: luam untul pe care il taiem in cubulete dandu-le prin faina dupa care scuturam surplusul, in punem in tigaie iar cand acesta s-a topit adaugam feliile de la o portocala, adaugam sucul de la cealalta portocala si coaja taiata foarte fin si curatata foarte bine de partea alba(deoarece aceasta da amareala).

Se lasa sa se reduca; aproape de final adaugam si cognacul si mai lasam putin cat sa prinda un gust deosebit.

Vom monta preparatul ca in fotografiile alaturate.

 Pofta Buna

 

P.S: Nu va luati dupa data de pe fotografii nu este setat corect data in aparat.   

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de rata cu varza exotica," nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piept de rata cu legume la tigaie