Raţă cu varză murată

de DinDragostePentruGatit in Rata, 10 Feb 2013 | 25523 vizualizari

 

Carnea de raţă fiind o carnea mai densă, se potriveşte perfect cu varza murată, aciditatea acesteia ajută carnea să devină fragedă.

Am folosit sos de ardei iute, pregătit în casă, îmi place varza picantă... şi în general mâncărurile picante.

 

INGREDIENTE

  • carne de raţă (pieptul, pulpele inferioare şi superioare);
  • bucăţile mai grase ce au rezultat după tranşarea raţei;
  • 2 verze murate;
  • 1 ceapă roşie;
  • 1 lg sos de ardei iute - de casă;
  • câteva boabe de piper negru;
  • 1 lg boia de ardei dulce;
  • frunze de cimbru;
  • 1 foaie de dafin.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Raţă cu varză murată:

Bucăţile de grăsime se taie mărunt şi se călesc, se adaugă ceapa roşie tocată mărunt. 

După ce s-a topit grăsimea, se adaugă varza, tocată nu foarte mărunt şi se căleşte totul până-şi schimbă puţin culoarea. Se condimentează cu frunze de cimbru, boia dulce, sos de ardei iute, foi de dafin, piper negru boabe. 

Se adaugă 2-3 polonice de supă şi se ţine circa 5 minute la foc mic.

În timpul pregătirii ciorbei de raţă, după ce am adunat spuma, am scos bucăţile de carne pentru varză;

- carnea se prăjeşte pe ambele părţi, în 2-3 lg grăsime (am adunat grăsimea de la ciorbă); 

- după ce s-a rumenit, se toarnă un polonic de supă pentru a înăbuşi carnea, după 5 minute oprim focul.  

Pieptul l-am tăiat felii subţiri, pulpele le-am lăsat întregi;

Se aşează carnea deasupra verzei călite şi se ţine în cuptor 25 minute, la 180 grade Celsius.

Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Raţă cu varză murată" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rata cu varza in vas roman