Rasol de vita cu morcovi la cuptor in sos de bere neagra

de simona72 in Vita, 22 Dec 2014 | 13736 vizualizari

 

Pentru ca mi-am dorit sa continui retetele cu carne de vita dupa sfatul lui Chef Silvia Boutier am zis sa incerc o alta reteta de-a ei. Va las link-ul cu reteta ei: Vita cu morcovi la cuptor sau estouffade de bœuf aux carottes...iar eu nu va spun decat ca este absolut delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • 1 rasol de vita
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1/2 kg morcovi
  • 1 lingura faina
  • 1 lingura concentrat de rosii
  • sare si piper proaspat macinat
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 1-2 frunze de dafin
  • 1 lingurita patrunjel uscat
  • 1 sticla bere neagra Staropramen
  • 300-400 ml apa sau supa de vita
  • 1 lingura unt
  • 1 praz
  • pentru garnitura:
  • 1 cutie paste proaspete de la Lidl
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rasol de vita cu morcovi la cuptor in sos de bere neagra:

Rasolul de vita se condimenteaza cu sare si piper. Intr-o tigaie mare, eu am folosit un wok, se pun 2 linguri ulei de masline. Cand uleiul s-a incins se pune rasolul si se prajeste pe toate partile, pana carnea capata culoare. Se pune rasolul intr-un vas termorezistent, in care urmeaza sa punem si celelalte ingrediente. In tigaia in care am prajit rasolul complectam cu inca 1 lingura ulei de masline si calim ceapa si usturoiul tocate marunt. Adaugam morcovii curatati si taiati in bucati mari de 2-3 cm. Lasam sa se caleasca pret de 2-3 minute, adaugam faina, concentratul de rosii si apa si inca un praf de sare si piper. Se adauga cimbru, patrunjel si foi de dafin, adica buchetul garni, eu nu am avut si am folosit mirodenii uscate. Se lasa sa dea in clocot si se adauga in vas peste rasolul de vita. In aceeasi tigaie am pus o lingura de unt si prazul taiat felii subtiri. l-am lasat sa se caleasca, l-am adaugat la celelalte, berea neagra, am agitat vasul in loc de a amesteca cu lingura si l-am dat la cuptorul incins la 200 grade pentru 30-40 minute. Am scazut temperatura la 180 grade si am lasat la cuptor pentru inca 3 ore, la fiecare 30 minute scoteam vasul si-l agitam putin si am mai complectat cu 150 ml apa in ultima ora. Carnea trebuie sa fie frageda, bine patrunsa si sa se desprinda foarte usor de pe os.

Cum astfel de mancaruri noi nu le mancam cu paine ci cu o garnitura alaturi, am ales de data asta paste proaspete, pe care le-am fiert conform instructiunilor de pe ambalaj si le-am amestecat cu sos.

TIPS-URI

1

daca folositi alta carne de vita si nu rasol, atunci inlocuiti apa cu supa de vita...rasolul are maduva si implicit mai multa grasime

2

alegeti morcovi subtiri, aproximativ de aceeasi grosime

3

in reteta Silviei nu este praz, asa ca daca nu aveti sau nu doriti puteti sa nu-l puneti

Daca ti-a placut reteta noastra "Rasol de vita cu morcovi la cuptor in sos de bere neagra" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura de vita la cuptor cu orez