Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

de Bucataras in Aperitive / Garnituri, 2 Iul 2025 | 1975 vizualizari

 

Quiche-ul este o tartă cu origini franțuzești al cărei blat este precopt, iar compoziția este pe bază de ouă și smântână. Noi am apelat la varianta rapidă cu lipii în loc de aluat fraged și a ieșit o bunătate.
Pentru acest Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie, sunt necesare câteva ingrediente: lipii, ouă, smântână, cașcaval, zucchini și șuncă.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie:
  • 1 zucchini
  • 2 felii șuncă
  • 5 ouă
  • 200 ml smântână de gătit
  • 100 g cașcaval
  • 3 lipii
  • 2 lg ulei de măsline
  • sare și piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie:

Cum se prepara acest Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie:

Taie dovlecelul în cuburi potrivite, apoi pune-l într-o tigaie la rumenit în puțin ulei de măsline.

Lasă-l la gătit până capătă o crustă frumoasă, apoi adaugă șunca tăiată cubulețe. Condimentează cu sare și piper, apoi amestecă ușor ca să se rumeneasca și șunca.

Taie cașcavalul cubulețe. 

Sparge ouăle într-un bol, adaugă sare și piper după gust, apoi amestecă-le ca pentru omletă. Adaugă smântâna lichidă și amestecă încă o dată. Adaugă cuburile de cașcaval, dovlecelul și șunca și amestecă. 

Într-un vas termorezistent, așază cele trei lipii astfel încât să formezi o margine înaltă. Toarnă compoziția lichidă în tavă, peste lipii.

Coace quiche-ul în cuptorul preîncălzit, la 170 grade C, timp de aproximativ 40 de minute.

După coacere, scoate vasul din cuptor și lasă tarta la temperat. Se poate servi așa cald, dar la fel de gustos este și rece.

Îți recomandăm și varianta dulce de Tarta cu căpșuni și fistic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcinta dulce cu brânză și stafide - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 15:17

Cremă de brânză cu marar și dulceață de ceapă cu bacon - Explozie de gusturi și arome

ieri la 07:35

Rulouri cu fistic și gem de vișine - Delicioși și ușor de făcut

pe 16.10 la 08:31

Somon cu sos de roșii și pătrunjel - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 15.10 la 10:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]