Acest preparat l-am gatit acum vreo cateva luni in urma, pentru sotul meu. A fost pentru prima data cand am gatit carne de iepure. Din pacate nu am putut gusta absolut deloc, insa el a fost foarte incantat de rezultat. Si acum, dupa atata timp, isi aminteste de gustul mancarii. Ceea ce e lucru mare :) fiind destul de critic! Am tot cautat variante pentru a pregati carnea, am citit, m-am hotarat, m-am razgandit .... In prima faza am vrut sa o prajesc pur si simplu, insa din retetele rasfoite mi s-a parut ca ar iesi cam uscata carnea. Asa am ales varianta cu sos, pregatita dupa cum am crezut eu ca ar fi mai gustoasa. Pozele au fost facute in noapte tarziu, nu sunt grozave, insa am vrut sa va impartasesc experimentele mele :D
Condimentam pulpele de iepure cu rozmarin, oregano si piper si le asezam intr-o tigaie (eu am folosit multicooker-ul) in care am adaugat 3-4 linguri cu ulei.
Taiem usturoiul si morcovii in rondele subtiri, ii adaugam in tigaie si acoperim cu un capac.
Inabusim pulpele de iepure 10 minute (sau atat cat este necesar pentru a se evapora lichidul format) si le lasam apoi sa se rumeneasca pe ambele parti.
Adaugam vinul alb, lasam 5-10 minute la foc potrivit, dupa care coloram cu suc de rosii.
Omogenizam sosul format si continuam fierberea (la cooker am folosit functia BAKE) pana ce acesta devine dens.
Dupa ce am luat tigaia de pe foc, presaram mararul tocat marunt.
Pofta buna!
1
As fi preferat sa folosesc in locul mararului, busuioc proaspat, verde, insa nu am avut.