Deşi şniţelul este printre mâncărurile mele preferate, promit solemn că nu-l voi mai găti de acum înainte. Ce şniţel frate... după ce am preparat această reţetă şi am înfulecat cât ai clipi tot ce am preparat, jur că nu am mâncat vreodată ceva mai bun. Şi când mă gândesc că nu am folosit nici măcar un strop de ulei, este absolut minunat. Eu sunt mai mult o gurmandă, nu mănânc prea mult, mă satur mai mult ciugulind şi privind cât de bine arată farfuria, dar de data asta, am făcut întrecere cu soţul meu, cine mănâncă mai mult şi mai repede. Sunt nerăbdătoare să repet experienţa. Ah, şi să nu uit m-am lăsat ademenită de o reclamă, dar nu regret nici o clipă.
Am curăţat pieptul de pui de piele şi de os, l-am spălat, l-am zvântat într-un şervet de hârtie şi l-am tăiat fâşii cam de 2 degete. Cele 2 ouă le-am bătut bine. Conţinutul plicurilor l-am golit în două vase mai plate. Am trecut fiecare bucată de pui prin ou, apoi prin amestecul din plic, iar când toate bucăţile au fost gata, le-am pus pe grătarul cuptorului, încins bine, sub care am pus tava cuptorului. Le-am lăsat în cuptor aproximativ 40 de minute. Până s-a făcut puiul, m-am ocupat de sosuri. Unul dintre plicuri are amestec pentru sos barbecue. Am golit amestecul într-un bol, am adaugat 2-3 linguri de iaurt şi 2-3 linguri de ketchup. Al doilea plic conţine amestec pentru sos de usturoi. Am pus şi acest amestec într-un bol şi am adăugat 2-3 linguri de iaurt şi 2-3 linguri de maioneză. Legumele le-am pus în sita de fiert la aburi, am pus apă până spre marginea sitei dar să nu ajungă la legume şi le-am fiert vreo 10 minute. Apoi, să te ţii Doamne, abia am apucat să fac ceva poze.
1
Timpul de coacere de pe plic poate varia în funcţie de tipul de cuptor; la mine a durat aproape dublu.
2
Condimentul picant mi s-a părut prea picant pentru gustul meu şi am dublat cantitatea cu pesmet simplu; şi aşa a fost destul de picant.
3
Pentru că sunt bolnavă, n-am mai avut chef să fac şi maioneză şi am folosit una din comerţ, care s-a dovedit destul de bună.
4
Cel mai minunat lucru este că pe lângă gustul grozav, nu am folosit ulei, nu am ars tigaia, şi nu s-a făcut mizerie în cuptor.