Aceasta reteta se prepara rapid, ingredientele sunt deja accesibile si este excelent si pentru cei care acum se imprietenesc cu bucataria asiatica.
Taiem pieptul de pui curatat,spalat si uscat in bucati de 1,5 cm.
Taiem ceapa in bucati de aproximativ 2 cm.
Punem tigaia pe foc si cand e fierbinte adaugam uleiul. Lasam sa se infierbanteze si adaugam ceapa verde.
Lucram la foc mare.
Lasam ceapa sa se caleasca cam 2 minute,apoi adaugam bucatile de pui.
Intr-un bol,amestecam apa rece cu amidonul alimentar. Neaparat sa folositi apa rece,de la apa fierbinte se va ingrosa.
Amestecam continutul din tigaie,iar cand pieptul de pui e aproape facut,adaugam usturoiul si sosul de soia. Amestecam,iar apoi adaugam apa cu amidon.
Cand incepe sa fiarba,se va ingrosa,asa ca vom continua sa amestecam si eventual sa mai punem putin sos de soia,daca e nevoie.
Cand s-a ingrosat sosul,luam de pe foc si adaugam uleiul de susan. Acesta nu trebuie adaugat mai repede,isi va pierde aroma.
Se serveste cu orez la aburi.
Sa aveti pofta!