Praz umplut cu carne

de Patty in Mancaruri cu carne, 3 Mai 2016 | 3283 vizualizari

 

"Retete de Pasti"

 

INGREDIENTE

  • 2 fire de praz;
  • 2 cepe;
  • 400 g carne tocata de porc;
  • 100 g orez;
  • 2 linguri de pasta de tomate;
  • 1 cana suc de rosii;
  • 1 cescuta vin alb;
  • marar/patrunjel;
  • piper, boia;
  • sare, ulei pentru prăjit;
Portii: 30
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Praz umplut cu carne:

Pentru inceput vom pregati prazul ce ulterior il vom umple.Asadar,vom spala prazul, il vom taia de lungimea unei tigari si vom scoate miezul usor cu degetul formand tuburi.

   Separat intr-o cratita calim 2 cepe tocate marunt,iar cand devine aurie adaugam orezul si o cescuta de apa.Cand orezul este semifiert adaugam marar/patrunjel,condimentam dupa gust cu sare,piper,boia de ardei si adaugam 2 lingurite de pasta de tomate.

   Calitura de orez o lasam sa se racoreasca,iar apoi o amestecam cu carnea tocata si daca este necesar mai adaugam condimentedupa gust.

   Cu ajutorul unei lingurite vom umple tuburile de praz,tinam tubul vertical in palma avand un capat acoperit.

   Tuburile de praz umplute le asezam intr-un vas de lut peste care turnam suc de rosii/vin alb si deasupra presaram miezul de praz tocat.

   Vasul acoperit se introduce la cuptor pentru o ora la foc domol,iar cand zeama a inceput sa scada luam capacul pentru 5-10 minute lasand sa se rumeneasca.

   Se serveste cu mamaliguta calda si smantana deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Praz umplut cu carne" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocana de ied