Praline Tiramisu

de Rocsi in Dulciuri, 24 Mar 2013 | 8488 vizualizari

 

Am adus desertul pentru aceasta duminica! Prea multe nu am de zis, decat ca sunt foarte bune si se topesc in gura. Adina multumesc mult pentru reteta.O sa le mai fac cu siguranta pentru ca sunt foarte bune pentru orice aniversare, pentru daruit, sarbatori sau pentru a le savura in orice alta zi cand avem pofta de dulce!

 

INGREDIENTE

  • 140 ml cafea calduta
  • 250 gr mascarpone
  • 24 piscoturi
  • 2 linguri crema de lichior de cappucino
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
  • cacao
Portii: 40
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Praline Tiramisu:

Piscoturile le-am rupt in doua, le-am pus in robot si le-am macinat. Intr-un bol punem piscoturile macinate, cafeaua, le amestecam si le lasam 10 minute asa.

Mascarponele il mixam impreuna cu zaharul, esenta si zaharul cu pastai de vanilie pana obtinem o crema. Peste piscoturi punem crema de mascarpone si amestecam usor cu o paleta de silicon.

Ne udam mainile, rupem bucatele mici din compozitie si formam niste bilute potrivite. Le tavalim prin cacao din abundenta. Le dam la rece, apoi pot fi servite.

Sunt absolut delicioase pe cuvant de moldoveanca ;)...

Sursa de inspiratie:  Multumesc Adina!

Daca ti-a placut reteta noastra "Praline Tiramisu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (101)

Rocsi 1

30.11.2013, 11:37

Multumesc mult Krysty

Adele 1

22.09.2014, 17:22

Rocsi 1

22.09.2014, 21:32

Adele

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu oreo

de Rocsi 9

pe 24.02 la 20:26

Reteta de mucenici moldovenesti - Pufosi si buni

de laura_n 7

pe 24.02 la 11:51

Plăcintă cu brânză, ceapă verde și mărar - Rapidă și delicioasă

pe 24.02 la 10:32

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bomboane cu nuca de cocos si glazura de ciocolata