Un desert extrem de racoros potrivit pentru zilele calduroase de vara,o reteta a prietenei mele care la randul ei o are de la o prietena germana.
Preparam un blat de tort,intr-un bol batem albusurile spuma adaugand progresiv zaharul, cand compozitia sa racit adaugam galbenusurile mixam apoi adaugam faina si amesteca de jos in sus cu o spatula.Cand compozitia e omogena turnam intr-o tava rotunda cu diametrul de 24 cm si introduvem la cuptorul preincalzit la 180 de grade pt cca 20 minute sau pana trece testul cu scobitoarea.Cand blatul sa copt il scoatem din cupor si il asezam pe un gratar la racit.
In acest timp ne ocupam de crema,intr-un bol punem crema de branza zaharul si vanilia si mixam cu un tel apoi adaugam mascarpone mixam bine punem cele doua plicuri de intaritor si continuam sa amestecam doua minute.Obtinem o compozitie fina onctuoasa.
Montam tortul:intr-o forma cu peretii detasabili asezam blatul de tort,fixam cercul,si asezam crema de branza, o intindem uniform nivelam frumos.Peste crema turnam zmeura congelata(chiar congelata direct din congelator)si o repartizam uniform pe toata suprafata tortului.Acum etapa finala a retetei originale este sa facem o gelatina dupa indicatiile de pe plic si sa o turnam peste zmeura.Eu dupa cum vedeti in poze am pus doar un napage pt tarte din motivul indicat mai sus.
Puneti tortul la rece cateva ore ,de preferinta peste noapte pt ca asa o sa se insiropeze foarte bine cu ajutorul zmeurei sia cremei.
1
zmeura trebuie sa fie congelata pentru ca asa blatul o sa fie insiropat dupa ce o sa stea o vreme la frigider