Prajitura ungureasca

de Denissa in Prajituri, 10 Ian 2013 | 25494 vizualizari

 

O prajitura delicioasa si usor de pregatit

 

INGREDIENTE

  • FOAIA
  • 300 gr faina
  • 70 gr zahar
  • 100 gr unt
  • 1 lingura smantana
  • 1 ou
  • 1 plic praf de copt
  • CREMA
  • 210 gr zahar
  • 210 gr nuca macinata
  • 4 oua
  • +
  • o jumatate borcan de gem de prune (sau cat aveti nevoie)
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura ungureasca:

Pentru foaie se amesteca bine zaharul, oul, untul, smantana si praful de copt stins cu putina zeama de lamaie. Se adauga apoi faina.

Se intinde o foaie si se pune in tava pe hartie de copt.

Peste foaia se intinde gemul in strat subtire.

Pentru crema se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma iar galbenusurile se freaca cu zaharul si nuca macinata.

In compozitia cu nuca se incorporeaza usor albusurile batute spuma. Crema astfel pregatita se toarna peste foaia unsa cu gem. Se coace la cuptor pana se rumeneste pe margine aluatul.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura ungureasca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negresa cu gem acrisor de prune