Prajitura RAFAELO ®Laura S.

de LauraS in Prajituri, 12 Sep 2010 | 29123 vizualizari

 

Aceasta reteta este PRIMA MEA CREATIUNE, de aceea, doresc ca, cine o reda sa fie specificata de la cine si de unde provine!

 

INGREDIENTE

Ingrediente-Crema:

  • 750ml frisca lichida
  • 700g ciocolata alba(de preferinta Milka)
  • citeva picaturi de esenta de migdale sau lichior.

Ingrediente-blat-I: (tava folosita are dimensiunea de 25x35cm)

  • 3oua 
  • 100g zahar
  • 100ml ulei
  • 100ml lapte(eu am pus lapte de cocos,amestecat cu lichior de cocos sau migdale)
  • 100g zahar
  • 200g faina
  • 1 pac praf copt

Ingrediente:-blat-II:

  • 5 albusuri
  • 150g zahar
  • 150g fulgi cocos
  • 2ls faina
  • 1/2 pac. praf copt
  • citeva picaturi esenta de migdale
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura RAFAELO ®Laura S.:

  • Preparare-Crema:
    Smintina se pune pe foc pina ce da sa fiarba,se adaoga ciocolata si se amesteca in continuu pina aceasta s-a topit. Se adaoga esenta de migdale sau lichiorul si se pune la rece peste noapte,in frigider. Inainte de a fii intinsa intre blaturi se mixeaza bine cu mixerul pina devine spumoasa si batoasa (ca. 10 min.)
  • Preparare-Blat-I: Ouale se separa,galbenusurile se freaca cu 100g zahar,laptele si uleiul. Albusurile se bat spuma cu cele 100g zahar ramase,se amesteca cu galbenusurile si in final cu faina amestecata cu praf de copt. Totul se toarna intr-o tava captusita cu hirtie de copt si se coace ca. 20-25min.la 160-180°C.
  • Preparare-Blat-II: Albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul pina ce spuma este tare. Se adaoga fulgi de cocos,faina amestecata cu praful de copt si esenta de migdale. Totul se toarna in tava captusita cu hirtie pergament si se coace la 160-180°C ca 20-25 min. A doua zi cind blaturile sint gata coapte si racite, prajitura se asambleaza.
  • Asamblare:

blat-I- este la baza,se pune crema,se aseaza peste,

blat-II- se pune crema si se acopera totul cu fulgi de cocoa. Se da la frigider pt. 2-3 ore. Totul este gata pt. servit.

TIPS-URI

1

Reusita retetelor consta de cele mai multe ori in calitatea ingredientelor.

2

Aceasta prajitura este foarte dulce,buna si nu chiar o prajitura de consum ci mai mult de ocazie.

3

BLATUL- cel din cocos iese ceva mai tare, dar dupa ce este uns cu crema,acesta in timp se inmoaie

4

CREMA- amestecul de frisca lichida si cicolata , trebuie neaparat sa aiva temperatura din frigider, numai atunci dupa ce s-a mixat ca. 1m min. crema  v-a deveni tare si totodata spumoasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura RAFAELO ®Laura S." nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Inghetata de frisca si mascarpone