Prajitura Noire

de ralu_ca in Prajituri, 19 Mar 2013 | 5593 vizualizari

 

am incercat si eu si este delicioasa...

 

INGREDIENTE

  • 1 ciocolata cu lapte
  • 1 pachet unt
  • 250 g biscuiti cu ciocolata
  • 300 ml frisca lichida
  • 4 lg cacao
  • 2 lg zahar vanilat pudra
  • 2 plicuri gelatina
  • 3-4 linguri lichior crema ciocolata
  • Pentru glazura:
  • 1 ciocolata cu lapte
  • 50 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Noire:

Intr-un vas punem la topit jumatate pachet unt. Biscuitii se zdrobesc si se amesteca cu untul topit si 2 lg cacao. Compozitia obtinuta o punem pe fundul unei tavi de chec tapetata cu folie de plastic si lasam la rece.

Ciocolata o topim impreuna cu 50 ml frisca lichida, iar cand este gata se da la o parte de pe foc si amestecam cu restul de unt netopit, zaharul pudra, restul de 200 ml frisca lichida,  2 lg cacaoa si lichiorul. Se amesteca foarte bine si lasam cateva minute.

Gelatina se pune la hidratat in 100 ml apa rece ( approx 5 min ), apoi punem la foc pana se dizolva. Compozitia se toarna peste compozitia de ciocolata si se amesteca. Apoi peste stratul de biscuiti si se da la rece cateva ore, dupa care rasturnam pe un platou si glazuram cu crema obtinuta din ciocotata topita si frisca lichida.

Ornam dupa bunul plac..este absolut delicioasa..incercati si voi!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Noire" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de dovlecei cu nuci - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:14

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - Reteta gustoasa de omleta spaniola

de vasimur 4

pe 05.07 la 15:54

Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post

pe 05.07 la 10:25

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

pe 04.07 la 09:36

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1310 puncte

vasimur

1198 puncte

mirela0911

1000 puncte

mihaelar63

211 puncte

RODIMUR

162 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cuburi de gheata