Prajitura Luna

de Ancutsa in Prajituri, 11 Iul 2016 | 3086 vizualizari

 

Mi-am dorit sa prepar o prajitura prin care sa ilustrez chipul lunii, cu acele cratere si ce ar fi mai gustos decat niste cratere cu bucati de nuca si fructe uscate :) Ce a iesit, vedeti mai jos. Sper sa va placa :)

 

INGREDIENTE

  • 6 oua;
  • un virf lingurita sare;
  • 6 linguri de zahar;
  • un plic praf de copt;
  • 6 linguri de faina;
  • 2 lingurite de cacao;
  • 2 lingurite de dulceata de trandafiri;
  • Colorant rosu alimentar;
  • Rahat de trandafiri;
  • Coaja de portocala la borcan;
  • pentru decor: fulgi de ciocolata, o lingura de nuca macinata
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Luna:

Se preincalzeste cuptorul.

 

Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga 3 din cele 6 linguri de zahar si se bat in continuare pana se intareste spuma.

Separat, intr-un alt castron, se bat cu mixerul galbenusurile cu celelalte 3 linguri de zahar. Apoi se adauga peste albusuri si se bat impreuna. Acum se adauga praful de copt, faina si amestecam cu o lingura de jos in sus, pentru a ramane pufoasa.

 

Compozitia se imparte in 3 parti si se amesteca in diferite castronele adaugand in fiecare ce arome dorim. Eu am pus in primul vas: cacao, in cel de-al doilea: o parte din compozitia simpla, iar in cel de-al treilea am adaugat zeama de la dulceata de trandafiri, insa, pentru ca siropul de dulceata tinde sa dea o tenta de gri aluatului, am adaugat si cateva picaturi de colorant alimentar rosu.

 

Intr-o tava rotunda, pe foaie de copt, se asaza mai intai partea cu cacao, apoi partea cu dulceata, iar apoi partea alba, simpla, combindand dupa imaginatie. Va puteti folosi de o lingurita sa creati forme si modele. Eu m-am inspirat din chipul lunii, incercand sa-i creez acele cratere :)

Se adauga din loc in loc bucatele mici de rahat de trandafiri sau orice alta aroma preferati, dar si coaja de portocala. Pe deasupra se presara fulgi de ciocolata alba si o lingura de nuca macinata.

 

Se da la cuptor, la foc potrivit, pana devine aurie, adica aproximativ 40 de minute.

 

Se serveste rece, se poate pudra cu zahar.

 

 

Pofta Buna!

 

Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:

 

http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2015/02/prajitura-luna.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Luna" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Muffins cu lamaie si mac