Amandine MIHAELA

de mihaelaM in Prajituri, 10 Apr 2011 | 6148 vizualizari

 

INGREDIENTE

BLAT
  • 5oua
  • 5linguri zahar
  • 5linguri ulei
  • 5linguri lapte(sifon)
  • 8linguri faina
  • 2-3linguri cacao(depinde de calitate)
  • 1lingurita praf de copt
CREMA
  • jumatate pachet unt
  • jumatate de pachet margarina
  • 5linguri zahar pudra
  • 2linguri cacao
  • 1fiola esenta rom
SIROP
  • 500ml apa
  • 2linguri miere
  • 2linguri zahar
  • 1-2lingurite ness
  • 1esenta rom
GLAZURA
  •  2linguri unt
  • 200gr ciocolata
  • 4linguri lapte
  • frisca pt ornat
  • nuca de cocos colorata
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amandine MIHAELA:

Ok...hai sa ne apucam de preparat:

pt blat:

separam albusurile de galbenusuri iar albusurile le batem spuma dupa care adaugam una cate una o lingura de zahar .Galbenusurile le amestecam cu un praf de sare si cu uleiul si laptele dupa care adaugam peste albusurile cu zaharul bine batute.Amestecam bine dupa care punem faina amestecata cu cacaua si praful de copt ,dar tot cate o lingura pana punem tot.Dupa ce am omogenizat tot bine punem intr-o tava unsa cu ulei si dam la cuptor pana se coace.

CREMA:mixam untul cu margarina bine dupa care adaugam zaharul pudra,cacaua si esenta.

SIROPUL:punem intr-un ibric apa peste care punem mierea iar zaharul il amestecam intr-o cana cu nessul apoi il adaugam in ibric si lasam sa fiarba cam 15-20min.Cand ajunge la temperatura camerei punem esenta.

GLAZURA:punem intr-un vas laptele,untul si ciocolata rupta in bucati si lasam sa dea in fiert,dupa care putem pune deasupra prajiturii.

Eu frisca am avut la plic asa ca am preparat-o cum scria pe plic,dar e mai buna cea lichida(dar sincer...am avut plicul in casa si nu prea am avut chef sa ma mai duc la magazin...asta e ...)

                       Sper sa va placa pofta buna!!!

TIPS-URI

1

atentie:daca la crema in timp ce mixam iese apa nu-i problema se scurge iar crema ramane perfecta

Daca ti-a placut reteta noastra "Amandine MIHAELA" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Banuti italienesti cu lamaie si gem de prune