Prajitura Irina

de carmenvlad in Prajituri, 4 Apr 2011 | 53500 vizualizari

 

Am aceasta reteta de la o persoana foarte draga sufletului meu si care nu mai este printre noi.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 200 g zahar
  • 100 ml ulei
  • 100 ml lapte
  • 1 pliculet de amoniac
  • 2 pliculete zahar vanilat Bourbon
  • 400 g faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 cutie crema de ciocolata
  • 100 g nuca cocos pentru ornat

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Irina:

Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma cu un praf de sare fina. Galbenusurile se freaca cu zaharul si zaharul vanilat, pana cand fac banuti. Se adauga incet uleiul si apoi laptele putin cate putin. Se cerne faina si cacao, se omogenizeaza compozitia si se adauga amoniacul stins in zeama de lamaie sau apa minerala. Apoi se adauga albusul, amestecand usor pentru ca aluatul sa nu se lase.

Se tapeteaza o tava cu hartie pergament, se pune aluatul in tava niveland suprafata cu o spatula de lemn si se coace la foc potrivit 25-30 de minute. Se scoate tava de la cuptor si se lasa sa se raceasca. Apoi cu o forma rotunda se taie foaia de prajitura. Fiecare bucatica se taie pe jumatate, se unge cu crema o parte, a doua parte se lipeste de prima. Se unge cu crema si de jur imprejurul prajiturii si se da prin nuca de cocos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Irina" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu portocale