Prajitura Irina

de carmenvlad in Prajituri, 4 Apr 2011 | 54177 vizualizari

 

Am aceasta reteta de la o persoana foarte draga sufletului meu si care nu mai este printre noi.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 200 g zahar
  • 100 ml ulei
  • 100 ml lapte
  • 1 pliculet de amoniac
  • 2 pliculete zahar vanilat Bourbon
  • 400 g faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 cutie crema de ciocolata
  • 100 g nuca cocos pentru ornat

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Irina:

Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma cu un praf de sare fina. Galbenusurile se freaca cu zaharul si zaharul vanilat, pana cand fac banuti. Se adauga incet uleiul si apoi laptele putin cate putin. Se cerne faina si cacao, se omogenizeaza compozitia si se adauga amoniacul stins in zeama de lamaie sau apa minerala. Apoi se adauga albusul, amestecand usor pentru ca aluatul sa nu se lase.

Se tapeteaza o tava cu hartie pergament, se pune aluatul in tava niveland suprafata cu o spatula de lemn si se coace la foc potrivit 25-30 de minute. Se scoate tava de la cuptor si se lasa sa se raceasca. Apoi cu o forma rotunda se taie foaia de prajitura. Fiecare bucatica se taie pe jumatate, se unge cu crema o parte, a doua parte se lipeste de prima. Se unge cu crema si de jur imprejurul prajiturii si se da prin nuca de cocos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Irina" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

ieri la 18:21

Ștrudel cu fructe - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 12.06 la 10:52

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

pe 11.06 la 08:53

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Raffaello