Desert negresa de post cu cirese si glazura de cacao

de Valclaudia in Prajituri, 3 Iun 2018 | 3835 vizualizari

 

Picnicul bucatarasilor

 

INGREDIENTE

  • 1 pahar ulei
  • 2 pahare apa minerala
  • 3 pahare faina
  • 1 pahar zahar
  • 1 lingurita rasa amoniac
  • 1 sticluta esenta de rom
  • un praf de sare
  • 2 linguri fulgi de ovaz
  • 1 lingura miez din boabe de cacao
  • glazura:
  • 150 gr. zahar pudra
  • 1 lingura pudra de cacao
  • 2 linguri apa rece
  • 500 gr. jumatati de cirese
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert negresa de post cu cirese si glazura de cacao:

Cuptorul se preincalzeste la 175 grade Celsius.

Tava se unge cu ulei si se tapeteaza cu faina.

Ciresele se spala si se injumatatesc, scotand samburii.

Ingredientele lichide: ulei, esenta de rom si apa minerala se toarna intr-un castron din plastic incapator.

Adaugam zaharul si amoniacul, amestecam.

Punem faina si mixam pana obtinem un amestec omogen pe care il turnam in tava.

Nivelam, apoi presaram fulgii de ovaz si bucatele din miez de boabe de cacao, iar la final asezam jumatatile de cirese pe intreaga suprafata a prajiturii.

Coacem prajitura 35 minute, eu am folosit functia de coacere cu ventilatie.

Se face testul cu scobitoarea, cand prajitura este coapta, se scoate din cuptor si se acopera, fierbinte fiind, cu glazura rece obtinuta din amestecarea zaharului pudra cu cacao si 2 linguri apa rece.

Lasam prajitura la racit, apoi portionam si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert negresa de post cu cirese si glazura de cacao" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Raffaello