Prajitura Intercontinental

de Lau in Dulciuri, 15 Ian 2015 | 5696 vizualizari

 

Multumesc Gaby pentru reteta

 

INGREDIENTE

  • Foi
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri nuca
  • 3 linguri faina
  • 8 albusuri
  • 1/3 praf de copt
  • un praf de sare
  • Crema
  • 250 g unt
  • 8 galbenusuri
  • 8 linguri zahar
  • 5 linguri lapte
  • esenta de vanilie
  • 50 g nuca de cocos
  • 50 g stafide
  • 50 g ciocolata
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Intercontinental:

Foi-mixam albusurile spuma cu un praf de sare,pana isi dubleaza volumul.

Adaugam zaharul treptat mixand bine pana devine o spuma lucioasa si ferma.

Adaugam faina amestecata cu praful de copt,nuca macinata,amestecam cu o lingura cu miscari usoare,.

Impartim compozitia in 3,turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coacem la cuptorul incalzit cca 15 min pana trece testul cu scobitoarea.

Repetam si cu celelalte 2 foi la fel.

Crema-Mixam galbenusurile impreuna cu zaharul pe baie de abur,adaugam laptele si si amestecam continuu pana compozitia se ingroasa,

Lasam sa se raceasca,dupa care adaugam lingura cu lingura untul mixat spuma,amestecand continuu.

Compozitia o impartim in 3 boluri,

Intr-un bol adaugam nuca de cocos,in al 2 lea stafidele inmuiate in rom,in al 3 lea ciocolata tocata,amestecam bine

Pe prima foaie adaugam crema cu nuca de cocos,adaugam a 2 foaie deasupra crema de stafide,a 3 foaie si crema de ciocolata.

Deasupra adaugam cicolata tocata,migdale,nuca de cocos si dam la rece cateva ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Intercontinental" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Intercontinental