Prajitura dobos

de lacrimioara in Prajituri, 16 Ian 2011 | 92916 vizualizari

 

este o reteta veche de prajitura dar foarte gustoasa mie imi aminteste tot timpu de copilarie

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 6 oua,
  • 6 linguri zahar,
  • 6 linguri  faina,
  • esenta vanilie,
  • un praf sare,
  • 1 praf de copt.

Pentru crema:

  • 250 gr unt
  • 2 -3 linguri lapte fierbinte,
  • 200 gr ciocolata cu lapte,
  • 150 gr zahar,
  • 5 galbenusuri,
  • esenta rom.

Pentru glazura:

  • 200 gr zahar,
  • 50 gr unt,
  • 2 linguri zeama de lamaie.
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura dobos:

Pregatire blat:galbenusurile se freaca cu zaharu bine pana iese ca o crema,albusurile se bat spuma,cu sarea dupa care se amesteca cu galbenusurile,adaugam faina amestecata cu praful de copt, folosind o spatula de lemn ca sa nu se lase.Foile se coc pe fundul tavii, acum fiecare ce forma doreste; eu am copt pe fundul  unei tavi patrate mi-au iesit cam 5 foi si am pus cam 2 polonice de aluat la o foaie

se coc foarte repede trebuie sa le supravegheati sa nu se arda

cand se rumenesc sant gata

pana se facea una eu pregateam pe hartie de copt alta.

Dupa ce am copt foile le lasam deoparte si ne ocupam de crema.

Untul se bate spuma cu 2 -3  linguri de lapte fierbinte;,frecam galbenusurile cu zaharul, punem ciocolata care prealabil am topit-o  la abur si am racit-o putin peste galbenusuri ,punem si untul frecat,  o esenta de rom si amestecam bine pana obtinem o crema buna super gustoasa cu care o sa umplem foile

deasupra nu punem crema, lasam asa ca sa punem glazura care o pregatim asa: punem zaharul la topit, dupa ce s-a caramelizat bine adaugam untul amestecand incontinuu

punem si zeama de lamaie si o luam de pe foc, o punem peste prajitura si o lasam la racit.

Se taie cu un cutit care il punem in apa fierbinte inainte de a taia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura dobos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu mere, crema de vanilie si bezea