Prajitura din albusuri de ou cu cacao si merisoare

de Bya Ralu in Dulciuri, 6 Mai 2016 | 5032 vizualizari

 

Eu nu sunt fan nuca, reteta era si cu nuca,insa am inlocuit-o cu merisoare,o super reteta pe care am gasit-o la Miha, a iesit super bun http://www.dulciurifeldefel.ro/prajitura-din-albusuri-cu-nuca-si-cacao/

 

INGREDIENTE

  • 200 g albusuri de ou
  • 1 lingura cacao
  • 150 g zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 6 linguri faina
  • 3 linguri de ulei
  • 1 lingura merisoare
  • esenta de rom
  • coaja de lamaie
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura din albusuri de ou cu cacao si merisoare:

Albusuriile se bat spuma cu un praf de sare pentru cateva minute.

Se adauga zaharul si se mixeaza pana cand devine consistenta si lucioasa.

Se pune uleiul si coaja de lamaie,se mixeaza la cea mai mica viteza a mixerului.

Se pune faina si praful de copt,esenta si se amesteca usor cu o paleta,de jos in sus.

Intr-o forma de silicon(inima am folosit),se unge cu ulei si se pune jumatate din compozitie.

Deasupra punem merisoarele.

Peste cealalata jumatate din compozitie punem cacaoa,amestecam si turnam peste primul strat.

Se da la cuptorul preincalzit pentru 30 minute.

Se testeaza cu scobitoarea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura din albusuri de ou cu cacao si merisoare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

RuxyRux 1

09.05.2016, 19:34

Nu te pot refuzaaa )

Bya Ralu 1

09.05.2016, 21:22

ce bine

anca_rm 1

11.05.2016, 10:20

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine cu camembert si roșii la cuptor - Gustarea care te cucerește

pe 22.07 la 09:45

Rulouri cu cașcaval și chorizo - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 21.07 la 09:26

Mămăliguță în straturi, cu brânză de burduf și ouă de prepeliță

de RODIMUR 8

pe 18.07 la 13:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Blat de tort pandişpan