Prajitura cu visine din visinata

de Isabel in Prajituri, 16 Iun 2013 | 21758 vizualizari

 

prajitura cu visine din visinata

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 3 oua,
  • 10 lg de zahar,
  • 8 lg de ulei,
  • 8 lg de lapte,
  • 8 lg faina,
  • 1 plic praf de copt,
  • o esenta de rom,
  • o cana (250g) visine din visinata,
  • o lamaie,
  • 1 lg margarina pt tava
  • Sirop (glazura):
  • 100 gr (o jumatate pachet) margarina pt copt si gatit Delma (Rama),
  • 5 lg zahar,
  • 5 lg lapte
  • 3 lg cacao,
  • o esenta rom
  • Decor:
  • 2 lg nuca de cocos,
  • 2-3 lg zahar vanilat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu visine din visinata:

Blat: se separa galbenusul de albus si se bate albusul spuma tare, apoi se adauga zaharul, se bate in continuare bine, apoi adaugam galbenusurile, esenta, coaja rasa de lamaie si cateva picaturi de zeama de lamaie si praful de copt. Batem bine, apoi punem uleiul si laptele si batem din nou energic, visinele fara samburi si in final faina si cacaoa lingura cu lingura batand bine dupa fiecare. Se pune intr-o tava unsa cu o lingura de margarina si hartie de copt sau tapetata cu faina si se baga pentru 30 minute la cuptorul incalzit in prealabil la 180-200 grade. Se face testul cu scobitoarea, in functie de cuptor.

Sirop (glazura): pana se face compozitia noastra intr-o cratita topim margarina ,adaugam zaharul, apoi laptele si esenta. Lasam sa fiarba cam 5 minute si la urma punem cacaoa si dam cateva clocote. Dam la racit.

Scoatem blatul si daca s-a racit glazura o punem peste blat in tava (ORI PUNEM GLAZURA PESTE BLAT FIERBINTE SAU GLAZURA FIERBINTE PESTE BLAT RACIT, in nici-un caz amandoua fiebinti ca se cruzeste) si peste presaram zaharul vanilat si nuca de cocos. Se tine in frigider cel putin 4 ore apoi se scoate si se taie patratele sau romburi, dupa placere

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu visine din visinata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza si visine