Prăjitură cu vişine de la Alexandra

de Ade200 in Prajituri, 29 Iun 2013 | 4499 vizualizari

 

Iată o altă reţetă de sezon primită de la o domnişoară începătoare în ale bucătăriei.

 

INGREDIENTE

  • 10 ouă
  • 10+5+9 linguri de zahăr
  • 1/2 pachet de unt+ unt de uns tava
  • 1 praf de copt
  • 150 ml de ulei
  • 3 plicuri de zahăr vanilat
  • 11 linguri de făină
  • vişine fără sâmburi
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu vişine de la Alexandra:

10 gălbenuşuri se amestecă bine (până se fac spumă) cu 10 linguri de zahăr. Se adaugă o jumătate de pachet de unt la temperatura camerei şi se amestecă. Se pune zahărul vanilat, praful de copt şi se încorporează; apoi treptat uleiul.

Se bat spumă 5 albuşuri cu 5 linguri de zahăr şi se adaugă în compoziţie. La sfârşit se pune făina amestecând uşor, ca la tort.

Se unge o tavă mare cu unt şi se toarnă aluatul Se coace în cuptor preîncălzit, la foc moderat, 5-7 minute.

Se scoate si se pun vişinele, apoi se dă iar la cuptor până se rumeneşte.

Se bat celelalte 5 albuşuri spumă cu 9 linguri de zahăr şi se pune spuma peste prăjitură. Se mai dă la cuptor până se rumeneşte albuşul.

TIPS-URI

1

Mie mi s-a părut cam dulce, aşa că voi reduce cantitatea de zahăr.

2

Vişinele să fie multe!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu vişine de la Alexandra" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâinici fără frământare - Super simple și gustoase

ieri la 11:02

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

pe 04.11 la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

pe 03.11 la 10:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]