Desert prajitura cu mere si bezea

de Pushaa in Prajituri, 19 Dec 2013 | 247129 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 4 galbenusuri
  • 10 linguri zahar 
  • 10 linguri ulei
  • 12 linguri lapte
  • 12 linguri faina
  • 1 pliculet praf de copt
  • Umplutura:
  • 1 kg mere 
  • zahar dupa gust
  • Bezea:
  • 4 albusuri
  • 8 linguri zahar
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu mere si bezea:

Aluat: Galbenusurile se freca cu zaharul pana se spumeaza si se pune uleiul in fir subtire, ca la maioneza. Se pune laptele (cate o lingura) alternand cu faina in care am amestecat praful de copt.

Intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina (se poate folosi si hartie de copt) se pune aluatul si se da la cuptor pentru 15-20 de minute la foc mic; trebuie copt doar pe jumatate.

Umplutura: Merele curatate si date pe razatoare se calesc cu zahar dupa gust pana scade zeama lasata, apoi se lasa la racit.

Dupa ce s-a copt blatul pe jumatate se pune merele deasupra.

Bezea: Albusurile de la cele 4 oua folosite pentru blat se bate spuma tare cu 8 linguri de zahar, se pun apoi peste mere si se baga iar tava la cuptor pana bezeaua devine aurie.

Se taie dupa ce se raceste.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu mere si bezea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1305 puncte

oanapl

1209 puncte

mihaelar63

228 puncte

Valclaudia

200 puncte

vasimur

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu glazura de bezea