Prajitura cu pere rasturnata

de Maria68 in Prajituri, 25 Mar 2012 | 5081 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 pere coapte
  • 150 prune uscate
  • 150g zahar
  • 1 lingurita lamaie
  • 120g unt moale
  • 1 praf de sare
  • 2 oua
  • 180g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1-2 linguri lapte
  • unt pentru uns forma
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu pere rasturnata:

Se  curata perele, se taie in jumatati si li se taie cotorul. Eu am inlocuit murele din reteta originala cu prunele uscate. Se unge forma cu unt.
Se topesc intr-o tigaie cu fundul gros, 50g zahar cu zeama de la lamaie, la foc mic, pana cand se caramelizeaza zaharul. Se toarna in forma.
Se aseaza perele cu partea sectionata in jos peste stratul de caramel, iar prunele le aranjam printre pere. Untul se freaca cu restul de zahar si sarea pana devine o crema de culoare deschisa.

Se adauga ouale pe rand.                           

Se cern deasupra faina si praful de copt si se amesteca.

Se adauga laptele pana cand se desprinde greu de pe lingura.  
Se aseaza aluatul peste forma si se netezeste. Se coace timp de 50-60 min. in cuptorul incins la 180 grade. 
Se scoate prajitura de la cuptor si se lasa sa se raceasca in forma 10 min., dupa care se rastoarna pe un platou si se serveste pe cat posibil calda. Se mai poate servi  si cu frisca.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu pere rasturnata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Compact Classic

- 1100 lei
2899.99 lei
1799.99 lei

Prima Latte Black

- 600 lei
1399.99 lei
799.99 lei

COMENTARII (23)

Sim0na 1

26.03.2012, 21:49

Si eu una, si eu una!!!

bucatarimcudiana 1

27.03.2012, 15:31

fffffffffffff bun trebuie sa fie

oana_pisicutza16 1

27.03.2012, 17:15

o bunatate

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]